Dyresymbolikk

Noen dyr og innsekter jeg har hatt spesielle opplevelser med er:

*   Sommerfugl

*   Kronhjort

*   Elg

*   Øyenstikker

Under skriver jeg litt om opplevelsene mine, samt hva andre skriver om disse og hva de symboliserer.

Sommerfugl

Sommerfuglen er et symbol på transformasjon. Der den som larve omformer seg til en puppe og forvandler seg så til en nydelig sommerfugl. Den blir derfor også for mange et symbol på oppstandelsen og håp om evig liv.

Dersom du opplever at sommerfuglen er ditt kraftdyr, kan det være tegn på at en stor transformasjon er på vei inn i livet ditt.

Grekerne mente sommerfuglen er et symbol på sjelens vandring fra den jordiske form til den åndelige. Indianerne i Nord-Amerika bruker sommerfuglen som et symbol på vekst og forandring.

Sommerfuglen blir også sett på som en katalysator for transformasjon, følelsesmessige og spirituelle overganger, følelse av letthet ved å gi og motta, balanse mellom sårhet og styrke på det indre. Kraften til virvelvinden. Reinkarnasjon, omskape seg, forvandle, magi.

Dens flagrende vesen gjør den beslektet med alver, og alver avbildes ofte med sommerfuglvinger, i likhet med drømmeguden Hypnos eller Morfeus. I Japan er sommerfuglen symbol for en ung pike. Sommerfuglene vil kunne lære deg å frigjøre deg fra selvskapte restriksjoner slik at du kan se på problemer med større klarhet.

Jeg har selv opplevd at en sommerfugl har landet rett foran føttene mine, og kjent gleden av at en så vakker skapning kanskje har noe å fortelle meg.

Kronhjort

Min opplevelse av kraftdyr

Jeg opplevde under en meditasjon hvor vi ble guidet til å møte kraftdyret vårt, at både kronhjorten og elgen viste seg for meg. På det tidspunktet visste jeg ikke noe særlig om kraftdyr og heller ikke hva disse dyrene representerte eller kunne hjelpe meg med.

Jeg ble jo både rørt og glad da jeg etter hvert fant ut at disse kraftdyrene måtte være en av årsakene til at jeg har klart å rette antennene mine oppover igjen, og at jeg har fått kontakt med høyere bevisstheter igjen på et bevisst plan.

 

Hjort: Morskjærlighet, helbredende berørelse, ynde og forsiktighet. På grunn av sitt trelignende, regelmessig selvfornyende gevir, ble hjorten et symbol på det stadig selvforyngende livet, for gjenfødelsen og tidens gang. Geviret har også i norrøn tro blitt sett på som solstråler. Den representerer mildhet og saktmodighet, og gevirene betyr styrke. I gammelkeltiske myter ble hjortene betraktet som alvenes buskap, og som budbringere mellom gudenes og menneskenes verden. Den keltiske guden Cernunnos fremstilles med hjortegevir. Kronhjorten er soldyr, forbundet med jakt, fiende av slangen, gevirets forgreininger minner om Livets Tre, og geviret fornyes hvert år, dermed er det et symbol på gjenfødelse. Budbringer og guide fra de andre verdener. Representerer god luktesans, estetisk raskhet, forsiktighet. Det er andre måter å nå ditt mål på enn kraft. Hellig for Artemis, Afrodite, Athene, Diana og Apollon.

 

Elg

Elg: Skogens konge, gevirdyr, gevir er antenner til høyere bevisstheter, knyttet til hjertechakra, storslagen og sky, planteetende. Ikke gi opp, ha styrke til å stå løpet ut, Husk behovet ditt for å være med andre. Å ta hensyn til hva du spiser det vil gi deg bedre energi. Vi må finne fred med oss selv, slik at vi kan fullføre det vi har begynt på.

 

Det finnes mange andre spennende kraftdyr også, og disse kan man finne mye informasjon om på nettet, i bøker eller via meditasjon. 

Øyenstikker

Jeg vil dele en litt morsom opplevelse jeg hadde på Dharma Mountain under en Sommer-retreat 18.-21. august 2016. Den nest siste dagen vi var der, så jeg og noen andre deltakere en stor øyenstikker som fløy rundt på plassen foran oss. Jeg hentet fotoapparatet mitt og prøvde å filme den, men den fløy så fort rundt oss hele tiden, at det var vanskelig å følge den. Jeg prøvde å si til den at den skulle sette seg på den hvite ponsjoen til en av deltakerne, slik at jeg kunne få tatt et bilde, men det skjedde jo ikke. Litt senere på dagen hadde vi en meditasjon, og midt i denne får jeg opp et bilde av en øyenstikker. Jeg tenkte jo selvsagt på at dette kanskje var fordi jeg tidligere hadde sett den som fløy rundt oss. Dagen etter skulle vi ha en avslutningsmeditasjon ute, og da jeg gikk ut og bøyde meg ned for å ta på meg skoene, så satte det seg en liten øyenstikker på min høyre arm. Den satt der en god stund, og jeg fikk tid til å se nøye på den. Den hadde en gullfarge som lignet på genseren jeg hadde på meg. Det gikk opp for meg at når øyenstikkeren er klar så kommer den, ikke når jeg prøver å få den til å sette seg. For meg så handler dette om å ha tillit til at det som skjer på et indre plan, skjer når jeg er klar for det.

 

Som åndelige veileder kan den dukke opp uventet i livene våre på svært subtile eller åpenbare måter. Den kan komme til oss for å lære oss noe på et bestemt punkt i livene våre. Den er verdt å lytte til fordi den bærer meldinger som omhandler dypere tanker. Den ber oss om å ta hensyn til våre dypere tanker og ønsker.

  

«Tegn på evigheten går rundt og rundt uten slutt, og ekte kjærlighet bærer samme mønster.»
Michael Bassey Johnson

 

Når en øyenstikker dukker opp i livene våre, betyr det lykke, glede, nytt lys, hastighet, harmoni, velstand, hell og renhet. Renhet fordi øyenstikkere spiser fra vinden selv. Den representerer også transformasjon og livets pågående endringsprosess.

 

Øyenstikkeren er i stand til å vise seg i forskjellige farger, avhengig av vinkel og polarisering av lys som faller på den. Denne magiske evnen er forbundet med oppdagelsen av våre egne evner, ved å avsløre vårt eget selv og fjerne tvilen som er kastet på oss om vår egen identitet.

 

Den kommer i varierte farger. Vingene ser ut til å glimre som om de er laget av sølv. Disse lyse fargene tar tid å utvikles og uttrykker at vi ikke må skjule våre egne sanne farger. De representerer våre selvlagde illusjoner som begrenser vekst og endring til å se oss selv i et perspektiv av selvrealisering, med en forståelse av den dypere meningen med livet.

 

Øyenstikkere lever bare et par måneder. Dens korte levetid symboliserer styrken til å leve i øyeblikket og leve livet til det fulle. Men en slik evne kan vi leve livet vårt uten anger, lik øyenstikkeren.

 

Som en skapning av vinden, representerer øyenstikkeren forandring. Dens flortynne vinger er utrolig følsomme for den minste vind, og minner oss om å ense hvor den velkjente vinden blåser, så vi ikke drar rett inn i uværet.

 

Øyenstikkere er også skapninger av vann, og bærer symbolikk i forhold til det ubevisste, eller «drømmer» sinn og tanker. Den er tilpasningsdyktig og gleder seg over livet.

 

Den er en påminnelse om at når våre dypere tanker stiger til overflaten må vi ta hensyn. «Se på overflaten» det er lærdom å lære, og vi er også minnet om at det vi tror er rett i forhold til det vi …  ser i øyeblikket ikke alltid er sannheten. Med andre ord, den symboliserer følelser, og inviterer oss til å dykke dypere inn i følelse våre. Være på utkikk etter illusjoner og bedrag, enten de er eksterne eller noe i oss selv.

 
«Til tross for sine mørke årer, gjennomsiktigheten i øyenstikkerens vinger forsikrer meg om en ren, uskyldig verden.»
Munia Khan

 

Øyenstikkeren har et viktig budskap og det er at det er tid for endring. Akkurat som øyenstikker endrer farger, kan vi bli kalt til å leve og oppleve oss selv på en annen måte. Holde et åpent hjerte til utfoldelse av våre personlige reiser.

 

 

 

Det er lettest å få øye på øyenstikkeren når filmen vises på full skjerm.